Over dit initiatief

De Iraanse regering beschikt over technologie die het mogelijk maakt het internetverkeer nauw in de gaten te houden. Zij zijn ten eerste in staat pagina’s te blokkeren en doen dit ook, bijvoorbeeld met nieuwssites, of de websites van e-mailproviders als Gmail of Hotmail. In de tweede plaats monitort de Iraanse regering internetgebruik van individuen, waardoor deze gevaar lopen wanneer ze onwelgevallige informatie verspreiden.

Juist informatie over plekken waar demonstraties worden gehouden, of algemene nieuwsberichten over de situatie in Iran zijn op dit moment onmisbaar en het is essentieel dat deze informatie voor een zo groot mogelijke groep mensen bereikbaar blijft op een anonieme wijze. Precies daaraan lever je een bijdrage door een proxy op te zetten.

Dit initiatief roept allereerst degenen die daartoe de middelen hebben op een deel van hun bandbreedte beschikbaar te stellen. Ten tweede zijn wij in staat om via onze contacten in Iran proxy-adressen op een veilige manier door te spelen, zodat mensen er daadwerkelijk gebruik van kunnen maken.

‘Wij’, dat zijn een aantal aan geen enkele organisatie of partij gebonden individuen. We worden gesteund door een breed scala aan academici, politici en anderen.

U kunt uw proxy, TOR-bridge en relay-informatie (IP, poort etc.) sturen naar: iproxyiran@gmail.com; wij zorgen voor de rest. Ook voor uw overige vragen kunt u op dat adres terecht.

Comments are closed.